L-Lysine poeder, een product om het herpesvirus terug te dringen tijdens ziekte of stress. - Wieran, daar houden dieren van!!

L-Lysine poeder pets 226 gram (8Oz)

€18,95 Incl. btw
Beschikbaarheid: Niet op voorraad
Levertijd: Dit product is tijdelijk niet leverbaar. We zijn op zoek naar een oplossing.

L-Lysine is een essentieel amminozuur dat niet door het dierenlichaam kan worden aangemaakt en dus in de voeding moet zitten.
Naast het feit dat het een belangrijke bouwstof van eiwit is, heeft het zijn uitwerking op het immuunsysteem met name op de productie van antilichamen.
Door de collageenvormende eigenschappen is het van groot belang voor weefselherstel in het lichaam. Wanneer een dier  niet voldende L-Lysine binnenkrijgt kan dit leiden tot allehande klachten.
Een van de meest gehoorde is de weerstandsvermindering met daardoor een hogere gevoeligheid voor (herpes) infectie en virussen.
Uit studies blijkt dat het supplementeren van L-Lysine de ernst van de symptomen terug kan dringen en de verspreiding van het virus in tijden van stress tegengaat.
Herpesvirussen hebben het aminozuur Arginine nodig om te groeien. Arginine en L-Lysine wedijveren om transport door de darmwand en indien er voldoende overmaat aan L-Lysine is, dan zal het succesvol zijn de opname van Arginige te verminderen.
De lysine/arginine-balans is dus van belang om de replicatie van virusdeeltjes onder controle te houden.
In de moderne voeding zit relatief veel Arginine, mede door het hoge gehalte aan granen en plantaardig materiaal.
Daarom loont het L-Lysine, met name in tijden van een verminderde weerstand, te supplementeren.

Bij dieren wordt L-Lysine voornamelijk ingezet ter uitschakeling van actieve Herpesvirussen of om mogelijke besmetting te voorkomen, bijvoorbeeld op plekken waar veel dieren bij elkaar zijn. Ook kan het ingezet worden bij katten die drager zijn van het herpesvirus en waarbij af en toe de klachten van niezen, snotteren en bijvoorbeeld oogontstekingen steeds terugkomen.
Regelmatige toediening van L-Lysine als onderhoud bij deze chronische niesziekte patiënten laat een verminderd optreden van symptomen zien.

In acute niesziekte gevallen kan er 1000 mg/kat per dat toegediend worden, in chronische gevallen en als onderhoud 500 mg/kat per dag.
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »