Chlamydia psittaci doe het zelf snaptest. - Wieran, daar houden dieren van!!

Chlamydia Psittaci doe het zelf test.

€17,00 Incl. btw
Beschikbaarheid: Op voorraad (5)
Levertijd: Uit voorraad leverbaar.
Stukprijs: €17,00 / Stuk
  • Bestel 3 voor €16,15 per stuk en bespaar 5%
  • Bestel 5 voor €15,30 per stuk en bespaar 10%
  • Bestel 10 voor €14,45 per stuk en bespaar 15%
  • Bestel 25 voor €13,60 per stuk en bespaar 20%
  • Bestel 50 voor €12,75 per stuk en bespaar 25%
  • Bestel 100 voor €11,90 per stuk en bespaar 30%

 

Chlamydia psittaci doe het zelf test.


Controleer zelf uw verdachte dier op de aanwezigheid van Chlamydia psittaci.


Papegaaienziekte, psittacose

Papegaaienziekte (psittacose) is een vorm van longontsteking die bij mensen in Nederland af en toe voorkomt. De papegaaienziekte wordt veroorzaakt door een bacterie (Chlamydia psittaci) die bij vogels kan voorkomen. Dieren die de bacterie bij zich dragen kunnen deze overdragen op mensen (zoönose). Niet alleen papegaaien, maar ook parkieten, pluimvee, duiven, eenden, kalkoenen, kanaries en andere vogels kunnen met de bacterie besmet zijn. Ook vogels die geen zichtbare klachten hebben kunnen de bacterie uitscheiden.

 

Wat is papegaaienziekte?

Papegaaienziekte is een infectieziekte die onder andere kan leiden tot longontsteking en veroorzaakt wordt door de bacterie Chlamydia psittaci.

 

Ziekteverschijnselen

De incubatieperiode is één à twee weken maar kan langer zijn. Papegaaienziekte is een infectieziekte met een zeer uiteenlopend ziektebeeld. De infectie kan (vrijwel) zonder symptomen verlopen, maar kan zich ook uiten als griepachtig ziektebeeld of ernstigere vormen waarvoor opname in het ziekenhuis noodzakelijk is. Ernstigere vormen zijn bijvoorbeeld longontsteking of bloedvergiftiging waarbij meerdere organen minder kunnen gaan functioneren of uitvallen. Heeft u bij papegaaienziekte passende ziekteverschijnselen en contact (gehad) met vogels? Meld dit dan bij uw huisarts/ behandelend arts.

 

Besmetting en preventie

De bacterie Chlamydia psittaci komt voor in oogvocht, snot en uitwerpselen van vogels die deze bacterie bij zich dragen. Mensen kunnen besmet raken door inademing van stofdeeltjes van ingedroogd oogvocht, snot of uitwerpselen van besmette vogels. Besmetting met deze stofdeeltjes kan ook plaatsvinden via contact met karkassen of veren van besmette vogels. Het risico op besmetting kan verminderd door het zoveel mogelijk voorkómen van contact tussen geïnfecteerde vogels (en besmette stofdeeltjes van vogels) en mensen. Dit kan door het dragen van handschoenen, beschermende kleding en een mond-neusmasker tijdens contact met mogelijk besmette vogels, door inademing van stofdeeltjes te voorkomen (nat schoonmaken van mogelijke besmette oppervlakten zoals vogelkooien om verstuiving te voorkomen, zorgen voor voldoende ventilatie in ruimtes met vogels e.d.) of door de vogels waarmee intensief contact bestaat C. psittaci-vrij te maken.


Afbeeldingsresultaat voor chlamydia psittaci

Als een vogel als huisdier gehouden gaat worden is het aan te raden om deze preventief door een dierenarts op C. psittaci-infectie of dragerschap te laten testen wanneer de vogelhandelaar dit niet heeft gedaan.

Uw dierenarts is de aangewezen persoon om verdachte, zieke vogels te beoordelen en eventueel te behandelen.

Bron http://www.rivm.nl/Onderwerpen/P/Papegaaienziekte_psittacose  

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »